De tuin van Ypie Terpstra

deelnemer Bloeiend Ruinen

beperkt/gedeeltelijk rolstoeltoegankelijk

Geopend:

za. 62024 10.30 – 17.00 uur

Adres:
Huttenweg 6b, 7963 RK Ruinen

Beschrijving:
Ruim zes jaar geleden zijn we komen wonen in Ruinen, in een huis met een ruime tuin. Die tuin was onderhoudsarm ingericht, met een paar fruitbomen en veel gazon en open naar de straat.
We hebben langs de randen borders aangelegd en in het midden een strokenborder. We wilden graag een kleurige bloementuin, maar vooral ook een tuin die insecten en vogels aantrekt. Daarom zijn er struiken, ook inheemse, en wat meer fruitbomen aangeplant en ook veel vaste planten en een-jarigen. Ieder jaar komt er wel een border bij, de laatste voor inheemse wilde planten. Zo is er in die zes jaar al heel wat veranderd. Bijna alle planten geven nectar en stuifmeel en trekken daarom hommels, bijen, vlinders, zweefvliegen en kevertjes.
Bijzonderheden:
De werkgroep Bloeiend Ruinen sluit op 6 juli aan bij de Open Tuinen van Groei en Bloei. Dan zijn zeven tuinen te bezoeken met veel aandacht voor biodiversiteit. De tuinen zijn onderling heel verschillend en het is leuk om te zien hoe ieder daar mee bezig is. Een paar tuinen zijn ook op andere data open.